
Нямате търпение да закупите новите електроуреди за кухнята си? В предната част на статията Ви помогнахме да изберете размера и капацитета на Вашата фурна за вграждане. Днес ще продължим темата като се фокусираме върху други важни особености на този вид фурни.
Всички обичаме да си похапваме вкусно, а фурната е основният уред, който ползваме в кухнята. Затова при избора на фурна за вграждане е важно да обърнете внимание как ще се готви храната в нея. Тук отново ще разгледаме 3-те основни вида фурни.
Конвенционалните фурни са идеални, когато използвате традиционния стил на готвене с горещ въздух. При тях преносът на топлина идва отдолу нагоре от стабилни, неподвижни нагревателни елементи. Работят без вентилатор и топлината не циркулира.
Фурните с вентилатор са добър избор, ако често готвите храна при една и съща температура. При този вид готвене топлината се разпределя равномерно благодарение на вентилатора. Той е поставен близо да източника на топлина за по-прецизно контролиране на топлината. В зависимост от модела, може да има един или няколко вентилатора.
Многофункционалните фуни са подходящи, когато обичате да експериментирате в кухнята с различни методи за готвене. Те Ви предлагат множество функции, които позволяват да печете на скара, да размразявате, да готвите с вентилатор и още много.
Успяхме да сготвим! Следва почистването! Сигурни сме, че не мечтаете да запретнете ръкави и цял ден да търкате засъхналата храна и мазнина. Затова много фурни имат функции за самопочистване или по-лесно почистване.
Пиролитичното почистване е сред най-разпространените функции. При него фурната се загрява до 480 градуса, превръщайки мазнината в пепел.
Почистването с пара също е добър вариант. При него във фурната се образува пара, която разгражда замърсяванията.
Чудите се кой вариант да изберете? Разгледайте фурните за вграждане в нашия сайт или се свържете с нас на телефон: 052 82 98 78.
Copyright © 2016 Velev - All Rights Reserved. Design and SEO by OPTIMIZIRAIME.BG